Bejelentkezés

images

TÉMA: Szorosad-Andocs

Szorosad-Andocs 2020 aug. 31 16:57 #173

  • nmk
  • nmk profilkép
  • Nem elérhető
  • Újonc fórumozó
  • Hozzászólások: 18
  • Köszönetek: 4
  • Karma: 1
2020. 08. 31. Az időjárásra bíztuk a következő szakasz végét. A forró nyár végére hidegfront érkezését jelezték előre, amíg el nem ered az eső, addig megyünk - ez volt a terv, de legalább Andocsig. Somogyi lévén ennyi luxust megengedhettünk magunknak :)

Szorosad felett szép kilátás nyílt a Koppány-völgyre. Jól jelzett úton baktattunk. Aztán Kára felett a Pernec-patakkal párhuzamos szakasz felénél elfogyott az út. A track megvolt, csak úgy benőtte a növényzet, hogy arra nem tudtunk menni. Jobbra kukoricatábla, balra napraforgótábla, középen kis remic, ami járhatatlan. Sajnos egyik vetést se aratták még le. A napraforgót választottuk a bozótos helyett. Megszenvedtünk vele. Több helyen benéztünk a bozótosba, de a jelzéseken kívül járható utat nem láttunk. Ha most tervezitek a túrát erre, várjátok meg az aratást :cheer: .

Miklósit éppen csak érintettük, és a szőlőhegyen keresztül máris Zics felé tartottunk. Szép, régi temploma van, bemenni nem lehetett. A kocsmával szemben a pecsét rendben, az útkereszteződésben faluház a rendelési időben (szomszédban orvosi rendelő) vagy bejelentkezésre nyitva. Hamar Nágocsra értünk, ahol jó capuccinót ihattunk a kocsmánál. (Nágocs előtt sajnos egy "Citroen-temetőt" láttunk. Mint később megtudtuk, már kapott büntetést az illető, de a jelek szerint nem volt visszatartó ereje :( ). A Zichy-kastély, annak parkja régi idők hangulatát idézi. Hamar Andocsra értünk, ahol a szépen felújított templom és rendháznál fejeződött be a mai napunk.
Utolsó szerkesztés: 2020 aug. 31 17:01 Írta: nmk. Indoklás: bővítés
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
The following user(s) said Thank You: Kőszeghy Miklós
Oldalmegjelenítési idő: 0.132 másodperc