Bejelentkezés

images

TÉMA: Bábonymegyer-Siófok

Bábonymegyer-Siófok 2020 okt. 11 15:19 #178

  • nmk
  • nmk profilkép
  • Nem elérhető
  • Újonc fórumozó
  • Hozzászólások: 18
  • Köszönetek: 4
  • Karma: 1
2020. 10. 09. Elérkezett hát az utolsó nap, már csak alig 25 km, és befejezzük a DDP-t. Siófokon hagytuk a kocsit (vannak a városban ingyenes parkolók), és busszal utaztunk Bábonymegyerbe. Reggel 8 előtt már el is kezdtük a gyaloglást. A Rudnay Gyula lakóház ma magántulajdon, a polgármester elmondása szerint (tudjátok, akivel a múltkori túra végén összefutottunk) ma a ház nem emlékmúzeumként funkcionál.
A temető mellett Patkó Pista és egy másik betyár emlékét kopjafa őrzi, a temetőben az I. világháborús emlékmű látható. Kaptattunk fel a Kis-Koppány völgyéből, szépen kinyílt a táj. Néhol őzek riadtak meg a remicekből. A Kási-várhoz érdemes kitérőt tenni, kis pad, és tájékoztató tábla várt bennünket. Utána szigorúan visszamentünk arra a helyre, ahol letértünk a P-ról, párom nem engedett „kispistázást”.
A Flóra-hegyre is terveztünk kitérőt, már nagyon vágytuk látni a Balatont, hát csak egy kis csücsköt láttunk belőle (a toronyba felmenni életveszélyes, kár, onnan biztos jobb kilátás nyílna). Még egy kitérőt tettünk a Böre-várhoz, igencsak meredek kaptató volt felfelé, hát még a lejövetel É felé. Nem tudom megmondani, honnan rosszabb :lol: . Átkeltünk a Jaba-patakon, itt már volt benne víz, és Ali-réten pecsételtünk.
Egyenes út következett a Cinege-forrásig, ahol bizony alig csordogált a víz. Töreki szép házai után a falu végén kecskéket csalogattunk fel a kerítéshez, a füvet elfogadták a kezünkből . A tanya végén kissé meglepődtünk, amikor egy „szalagozott kapu” állt utunkba, de nem elektromos kerítés volt, csak simán át kellett rajta lépnünk. Az almás után a térképen „benőtt” jelzéssel ellátott szakasz stimmel, a K-i oldali szántót választottuk, itt már szerencsére learatták a napraforgót –elvégre október van :). Innen pár km, és már meg is érkeztünk a CÉLHOZ!!! A leírás szerint a pecsét a víztoronynál lévő tájékoztató tábla hátoldalán van, és tényleg!! Csak kissé be kell bújni a zöldbe :). Nagy élmény volt mind az összes nap, és nagy boldogság, hogy megcsináltuk. A téren megkértünk egy lányt, hogy fotózzon le bennünket, illetve látta, hogy méregetem a víztornyot, hogy beleférünk-e, és ő is jött mosolyogva segíteni. Mondtam neki, hogy ezt muszáj megörökíteni, hiszen Szekszárdtól gyalogoltunk idáig, szegény majdnem elejtette a telefont…
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
The following user(s) said Thank You: HEV
Oldalmegjelenítési idő: 0.135 másodperc